Chilipad Delft !
Wonen, en tuinieren in de boomgaard !

Het Chilipad in Delft is een complex dat in 2017/2018 is gebouwd  aan het Chilipad, op een kavel van een voormalige boerderij.

Op dit erf zijn nu 25 55+ koopwoningen gerealiseerd en een verpleeghuis voor kleinschalig wonen voor dementerende mensen genaamd het Abtswoudehuis-Dagelijks Leven. 

Er is voor elke woning een eigen parkeerplaats ter beschikking en een gezamenlijke boomgaard om in stand te houden en waar lekker getuinierd kan worden in de zomermaanden.                     

In deze boomgaard staan achttien oude hoogstam peren rassen, vijf nieuw aangeplante hoogstam appelbomen, en drie nieuw aangeplante walnoten. 

Op het tabblad Chilipad boomgaard boven aan deze pagina vindt u wat mooie foto's van de boomgaard.

Mocht u nog informatie weten betreffende de oude boerderij aan het Chilipad 1 dan hoor ik dat graag en vul ik dat aan op deze website.

Achterin de boomgaard staan nu met regelmaat wat bijenkasten waarvan de bijen honing produceren uit eigen omgeving.


De bovenstaande afbeelding was de illustratie (artist impression) van het project van opdrachtgever Van Den Bruele Vastgoed B.V.

Onderstaand nog een foto van de voormalige boerderij die dateerde uit 1943.

Onder deze boerderij lagen nog resten van een eerdere boerderij, deze resten zijn na kort archeologisch onderzoek blijven liggen in de grond omdat de aannemer al begonnen was met bouwen, en liggen dus nu onder de huidige nieuwe woningen.

De architect die dit complex heeft ontwikkeld heeft het weer enigszins willen laten lijken op een boerenhoeve, en dat is aardig gelukt maar dan wel met technische hoogstandjes waardoor deze woningen toch het energielabel A mogen voeren.

  

    

 

          

Nieuwtjes aan het Chilipad:

We hebben sinds kort weer een schaapskudde terug in de boomgaard aan het Chilipad. De kudde is van het ras Ouessant en komen oorspronkelijk dus van het eiland Ouessant dat voor de kust van Bretagne ligt. Zij hebben geen officiële stamboek namen maar zij heten, Nursa van 2015, Noira van 2015, Maila van 2018, en Pyrus het rammetje van 2019. En voor eind April verwachten we nog drie lammetjes.
12 April 2020 is het eerste lammetje geboren op de eerste paasdag foto 2.

15 April 2020 zijn er nog twee geboren foto 3.


Deze website is ontstaan uit hobby en dient geen zakelijk belang !

En is bedoeld voor de bewoners aan het Chilipad in Delft, en al diegenen die het leuk vinden zo af en toe even te kijken.